Sta je in de supermarkt, weet je ineens niet meer wat je allemaal moest kopen. En je boodschappenbriefje ligt nog op het aanrecht. Grrr… En dus kom je thuis met slechts de helft van wat je van plan was te kopen.
Er is een mooie oplossing voor. Je hebt dan zelfs geen briefje meer nodig. Het is alleen een beetje oefenen met je geheugen. Op een heel bijzondere manier: maak je lijstje zo absurd als mogelijk, en stop het in je geheugenpaleis.
Een voorbeeld: Als hij het pad op loopt ruikt hij de zure lucht van karnemelk en ziet hij het dikke witte vocht golvend over de rand van het zwembad klotsen. Nog voordat hij de deur opent kijkt hij verbaasd naar twee pompoenen die in de tuin met elkaar slaags zijn geraakt. Ze vechten om de beste plaats in de zachte herfstzon.
In de hal stapt hij op een gazon van verse krakende taugé waar omheen een slotgracht is gegraven, vol Thaise vissaus. Een gevouwen krant dobbert speels door de riekende vaart. Aan de linkermuur groeien rode pepers als klimop tegen de hoge muren. Geurende gemberwortels steken uit de grond en knoflookstrengen hangen als kroonluchters aan het plafond. De lambrisering is dicht begroeid met munt. Verwarmingsbuizen van bloedworst verdwijnen kronkelend in de vloer.

Ga maar eens met elkaar zo’n maf boodschappenlijstje maken. Misschien lukt het ook nog wel om op deze manier een to-do-lijstje te verbeelden. Laat maar eens weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


The maximum upload file size: 32 MB.
You can upload: image, audio, video, document, text.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.